Am petrecut un weekend cald si insorit la Veliko Turnovo, unde suntem cunoscuti drept familia “celor Buni” (Dobre pe bulgareste inseamna “cel Bun”) :)

Am vizitat cetatea medievala, situata pe un promontoriu inalt inconjurat din 3 parti de un rau feeric, unde Stefan s-a amuzat teribil de un teatru de papusi in marime naturala care ne-au povestit (in romana, bineinteles, dar cu accent bulgaresc) legenda cavalerului Balduin (ca si fratii de la Hollywood) care i-a furat inima reginei si care a platit cu viata aceasta cucerire..
Apoi am mers in pitorescul sat Arbanassi (unde Stefan a dormit non stop in scaunul de masina, chiar si in restaurantul cu semineu), iar la intoarcere pe dealurile feerice am prins un incredibil colt de curcubeu ce razbea cu culori extrem de vii printre doi nori.

Seara, dupa o vizita la Mall-ul local (cam nashpet, dar tati si-a gasit in sfarsit blugii doriti, fara pete sau rupturi), ne-am infipt direct in piscinuta si spa-ul hotelului iar Stefan, dupa o scurta baita, a plimbat caruciorul lui cel mic prin tot spa-ul cateva zeci de minute.

A doua zi (duminica) am dat o tura la leagane, apoi ne-am plimbat pe vechea strada Gurko (dupa numele generalului rus care a eliberat satul dupa 4 secole de dominatie turceasca, in Razboiul de Independenta) unde am descoperit un hotelas excelent recomandat si de “Petit Fute” 2007, e vorba de Mehana Gurko Hotel (care e si nr. 1 in tripadvisor).

Cum Stefan era foarte obosit si cum ceruse cu o zi inainte sa “mergem la Tata Nic”, inainte de pranz ne-am suit in masinuta si am ajuns la Comana unde am mancat copios. Seara am trecut pe la vot si Bunica Rodica.

Pozele sunt aici:

Veliko Turnovo